Menu

Om Sjötorps vandrarhem

Sjötorps vandrarhem är ett trevligt litet boende som drivs av Rolf Frankena.

Om ägaren

Bakgrund


Att driva vandrarhem

Om Vandrarhemmet

För 12 år sedan omvandlades, vad som då var ett postkontor och hälsocenter, till ett vandrarhem. Till en början hade vandrarhemmet delade toaletter och badrum, men när den tidigare ägaren valde att renovera byggnaden, fick varje rum egen toalett och dusch. Samtidigt blev alla rum både ljusa och fräscha.

Läge

Sjötorp är en liten by med cirka 500 invånare. Och ligger där Göta Kanal möter Vänern. På sommaren är byn fylld av turister och nästan alla cyklar eller seglar längs Göta Kanal. Det finns också några vandringsleder längs Göta Kanal och i skogarna runt omkring.Vad kan jag göra där?

Sjötorps Vandrarhem och Rum ligger i hjärtat av Sjötorp. Det betyder att du inte är långt från de restauranger och butiker som Sjötorp har att erbjuda. Du är inte heller långt från sjön Vänern eller Göta kanal. När det gäller mat har du Henry's, Kanalkrogen, Kajutan och Baltzar. Det finns också en glassbar (perssonsglass), en fiskbutik (Maltes Fisk) och en liten bokhandel där du också kan köpa hattar och knick-knacks. Restaurangerna / butikerna är tyvärr bara öppna under högsäsongen.

Göta Kanal & Vänern

Sjötorps vandrarhem ligger perfekt för att påbörja ett äventyr längs Göta kanal. Med runt 200 meter till kanalen, och både cykeluthyrning och båthamn i närheten, är vandrarhemmet en utmärkt startpunkt för utflykter längs Göta kanal.

Vandrarhemmet fungerar även utmärkt som bas för att uppleva Vänern. Tack vare närhet till både badplats och båthamn är vandrarhemmet utmärkt för badupplevelser och båtresor på Vänern.

Restauranger

Det finns flera restauranger i Sjötorp. Kajutan vid Götakanalen och Kanalkrogen vid Vänern har utsökt svensk mat och fina platser att sitta ute. Baltzar har läckra smörgåsar till lunch. Och ett vackert läge vid Götakanalen. Härifrån avgår på onsdagar och lördagar och anländer på torsdagar och söndagar, Bellevue. Detta är en vacker båt som seglar mellan Sjötorp och Törboda. Bellevue är ett passagerarfartyg i trafik på Göta kanal. Fartyget byggdes 1961 av Krögerwerft GmbH i Rendsburg i Tyskland som Bellevue.

Den ursprungliga passagerarkapaciteten var 320 passagerare. Fartyget har en hastighet på 11,5 knop. Passagerarkapaciteten är nu 220 passagerare.

Hur hittar jag dit?

Att hitta till Vandrarhemmet är inte alls svårt. Du behöver bara köra mot hjärtat av Sjötorp, så att du åker på Slussvägen. När du kommer till Sjötorps Livs svänger du in mot Sjöfallsvägen. Väl där så kommer du se en skylt som säger Sjötorps Vandrarhem & Rum, nu är du framme.

Om du bara vill se var vandrarhemmet ligger, då kan du ta en titt på kartan här bredvid.

Sjötorps Vandrarhem använder cookies för att föra statistik. Är du okej med det?

Läs mer